TRAINING & OPLEIDING

Het is mogelijk om een opleiding te volgen om docent te worden in de voorschoolse muziekeducatie.

U dient een conservatorium opleiding te hebben afgerond of door ervaring een zeer behoorlijk muzikaal niveau te hebben bereikt. Pedagogische kennis van de ontwikkeling van het jonge kind zowel theoretisch als praktisch is noodzakelijk. U kunt werkzaam zijn in de kinderopvang, muziekscholen en een privépraktijk.

Start:


Je bent  (minimaal 3 ochtenden van 10.00-12.00 uur) aanwezig om te observeren bij de Kind-Ouder-Muzieklessen/ Spring en Zing lessen op de vrijdagochtenden.

Zo maak je kennis  met de doelgroep, de liedjes en geschikte spelactiviteiten. Deze muziekeducatie bijeenkomsten worden verzorgd door de hoofddocente Margré van Gestel.


Lesdagen: 

Lesdag 1: studiedag

Lesdagen 2 t/m 9 met ouder-kindgroepen 

Lesdag 10: (Slotdag) 

Lesdagen steeds van 10.00- 15.30 uur


Locatie: Noord-Brabant

Op 8 ochtenden zijn er ouder-kindgroepen aanwezig waar, onder begeleiding, een muzieksessie aan wordt gegeven door steeds een van de deelnemers. In de middag zijn er nabesprekingen, wordt er meer theorie behandeld (evt. door gastdocenten) en werken we aan eigen muzikale- en pedagogisch/ didactische vaardigheden.


Natuurlijk hoort huiswerk erbij. Dat kunnen recente artikelen zijn uit het vakgebied, het voorbereiden van de te geven muzieksessie, het schrijven van een evaluatie van je gegeven sessie, een observatie uitwerken, een nieuw liedje componeren,  minstens 50 liedjes voor jonge kinderen uit je hoofd leren of je verdiepen in de ontwikkeling van het jonge kind of in de relatie ouder-kind.


Een literatuurlijst met suggesties voor aan te schaffen liedbundels en naslagwerken is onderdeel van het materiaal voor de training.

Materiaal voor de kinderen zoals sjaaltjes, blokken, schudflesjes, stokjes, knuffels, klokkenspellen enz. zijn tijdens de training aanwezig. 

De training biedt plaats aan maximaal 7 deelnemers. 

De kosten zijn per deelnemer € 1500,00 


Al met al een intensieve training waar je veel kennis en vaardigheden opdoet en verzekerd bent van snelle feedback en een positieve begeleiding van een enthousiaste docent. 


Na deze eerste KOM basistraining is er voor de liefhebbers nog een verdiepingscursus.